تشخیص گلیوبلاستوما به کمک فیلم رادیولوژی PPQ

اشتراک گذاری :

گلیوبلاستوما یکی از انواع سرطان ها با سرعت رشد بالاست که شروع آن از مغز یا نخاع بوده و بافتهای سالم را از بین می برد. برای تشخیص گلیوبلاستوما پزشک بعد از معاینه و شک به بیماری ، از انواع روشهای تصویربرداری و نمونه برداری استفاده می کند که سی تی اسکن و ام آر آی از آن جمله است. در ادامه به توضیحاتی درباره تشخیص گلیوبلاستوما به کمک فیلم رادیولوژی PPQ  می پردازیم.

گلیوبلاستوما چیست ؟

گلیوبلاستوما با نام اختصاری GBM به عنوان یکی از خطرناک ترین و کشنده ترین تومور های بد خیم شناخته می شود. این نوع تومور که از گلیوما ( تومورهای اولیه سیستم عصبی مرکزی با منشا سلولهای گلیال ) است ، معمولا در نخاع و یا مغز تشکیل شده و در بزرگسالان در نیمکره های مغزی به خصوص لوب پیشانی و گیجگاهی شایع تر است و بسیار تهاجمی می باشد.

گلیوبلاستوما از آستروسیت ها تشکیل می شود که آستروسیت ها سلولهایی هستند که از سلول های عصبی پشتیبانی می کنند. لازم به ذکر است که گلیوبلاستوما محدود به سن خاصی نشده و در هر سنی ممکن است فرد را مبتلا کند اما بیشتر در افراد مسن دیده می شود.

گلیوبلاستوما نوعی سرطان مغزی کشنده محسوب می شود و طبق تحقیقاتی که در سال 2022 بر روی این بیماری انجام شده ، میانگین میزان بقا در افراد مبتلا حدودا 6 ماه است. در نتیجه تشخیص در مراحل اولیه بیماری بسیار حائز اهمیت است چرا که تنها در این صورت درمان های پیشرفته تر برای بیماران قابل دسترسی است.

گلیوبلاستوما چه علائمی دارد ؟

علائم بیماری گلیوبلاستوما از فرد به فرد متفاوت است و به محل تومور ، اندازه آن و مقدار فشاری که بر آن نواحی وارد می کند بستگی دارد و ممکن است در ابتدا به صورت تدریجی و غیر قابل تشخیص باشد. از علائم گلیوبلاستوما سردرد ، گیجی ، از دست دادن حافظه  ، تهوع ، بی اختیاری ادراری ، دیسفاژی ، مشکلات تمرکز ، تغییر شخصیت ، ضعف حرکتی و تشنج از علائم این بیماری به شمار می آیند. از طرفی علائم با گسترش بیماری شدت می یابد و بر فرایندهای بدن تاثیر منفی می گذارد.

مقالات دیگر : تشخیص سنگ کلیه با فیلم رادیولوژیPPQ

گلیوبلاستوما چگونه تشخیص داده می شود ؟

در ابتدا پزشک ، بیمار و علائم فردی او را بررسی کرده و نوار عصب تجویز می کند. اگر پزشک به وجود تومور مغزی مشکوک شود آزمایشاتی همچون سی تی اسکن و یا ام آر آی را برای جستجوی تومور مغزی تجویز کرده و در صورت وجود تومور در مغز و یا نخاع بیمار از آزمایش بیوپسی برای نمونه برداری و بررسی بافت سلول های سرطانی استفاده می شود.

آیا درمانی برای گلیوبلاستوما وجود دارد ؟

متاسفانه تا به امروز درمانی برای گلیوبلاستوما یافت نشده و تنها درمان ها بر حذف یا کوچک کردن تومور برای کاهش علائم ، افزایش عمر و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارد. در اولین مرحله از جراحی برای برداشتن تومور استفاده می شود و به دنبال آن پرتودرمانی و شیمی درمانی برای بیمار تجویز می گردد. در صورتی که محل تومور ریسک بالایی برای جراحی داشته باشد ، ممکن است پزشک فقط از پرتودرمانی و یا شیمی درمانی برای کنترل بیماری استفاده نماید.

مقالات دیگر : تشخیص پانکراتیت با فیلم رادیولوژی PPQ

معرفی نرم افزار

نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ

همانطور که می دانید تصاویر پزشکی همچون سی تی اسکن و ام آر آی و رادیولوژی بر روی صفحه هایی به نام فیلم رادیولوژی چاپ می گردند که ممکن است هزینه آن برای مراکز تصویر برداری بصرفه نباشد. به علاوه به دلیل مواد مصرفی موجود در فیلم ها ، آنها تا چند صد سال تجزیه نمی شوند و عواقب جبران ناپذیری برای محیط زیست به دنبال دارند. پس باید به دنبال جایگزینی به صرفه تر برای فیلم های قدیمی باشیم تا برای کره زمین بدون آسیب باشد.  

نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ همانطور که از نام آن پیداست یک محصول نرم افزاری است که می تواند جایگزینی کامل برای فیلم رادیولوژی و ریپورت آنها باشد. در این نرم افزار کیو آر کد جایگزین فیلم رادیولوژی شده ، از این رو مراکز تصویر برداری می توانند آن را بر روی کارت یا کاغذ چاپ نمایند و یا لینک آن را به صورت پیامک برای بیماران ارسال کنند.

جهت مشاهده تصاویر نیز به دستگاه و یا نرم افزار مخصوصی نیاز ندارید و از همان گوشی موبایلی که در اختیار دارید می توانید اقدام به مشاهده تصاویر نمایید.

ادامه مطلب در صفحه فیلم رادیولوژی PPQ

تشخیص گلیوبلاستوما به کمک فیلم رادیولوژی PPQ  

چنانچه ذکر شد برای تشخیص گلیوبلاستوما انواع تصویربرداری پزشکی نظیر سی تی اسکن و ام آر آی تجویز می شود که می توان تصاویر آنها را با فیلم رادیولوژی PPQ  مشاهده نمود. بدین جهت تنها باید لینک تصاویر را در موبایل باز کرد تا تمامی تصاویر با کیفیت بالا در مرورگر بصورت تحت وب نمایش داده شود و یا در صورت ارائه بارکد دوبعدی چاپ شده  بر روی کارت ، آن را با دوربین موبایل رمزگشایی کرد و تصاویر را مشاهده نمود.

از مزایای تشخیص گلیوبلاستوما به کمک فیلم رادیولوژی PPQ  می توان به کیفیت بالای تصاویر و کمک به تشخیص بهتر و دقیقتر بیماری و شروع درمان به موقع اشاره کرد. همچنین تحت وب بودن نرم افزار این امکان را می دهد که در هر مکان و هر زمان حتی اتاق  عمل به تصاویر بیمار دسترسی پیدا کرد و یا اشتراک گذاری لینک تصاویر کمک می کند تا به راحتی در ویزیت های آنلاین تصاویر پزشکی بیمار را به پزشک ارسال کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق شماره 09111366703 با ما در ارتباط باشید.

نرم افزار پزشکی سپاس92

اینستاگرام : https://instagram.com/sepas92

 

مقالات مشابه


logo