بررسی آدنوم آدرنال با فیلم رادیولوژی PPQ
آدنوم آدرنال شایع ترین ضایعه آدرنال است و از آنجایی که اکثر آدنوم ها علائمی ندارند ، اکثر این ضایعات به طور اتفاقی و به طور معمول تشخیص داده می شوند. طبق تحقیقات انجام شده ، درصد ابتلا به آدنوم به سن افراد مرتبط است بطوریکه فراوانی آدنوم مشکوک 14% در بیماران در سنین 20-29 و 7% در افراد بالای 70 سال است.
بدین جهت برای تشخیص آدنوم آدرنال از انواع تصویربرداری پزشکی استفاده می شود که در این مقاله به بررسی آدنوم آدرنال با فیلم رادیولوژی PPQ می پردازیم.
آدنوم آدرنال چیست ؟
آدنوم آدرنال یک تومور خوش خیم است که در غده آدرنال یا فوق کلیوی ( به شکل مثلث که در بالای کلیه قرار دارد ) تشکیل می شود. غدد آدرنال به ترشح هورمون کورتیزول در پاسخ بدن به استرس می پردازد که به هورمون استرس موسوم است. از دیگر هورمونهایی که غدد آدرنال ترشح می کند ، غدد تنظیم کننده قند و فشار خون و سیستم ایمنی بدن می باشد. آدنوم آدرنال معمولا بدون علائم است و در برخی با افزایش ترشح هورمونها همراه است.
افراد معمولا یک آدنوم آدرنال در یکی از دو غده فوق کلیوی دارند. این عارضه در بین زنان بیشتر از مردان و در افراد مسن تر بیش از جوانان دیده می شود بطوریکه در سن 70 سالگی ، حدود 10 درصد از همه افراد ممکن است آدنوم آدرنال داشته باشند. با این حال از آنجایی که بیشتر آدنوم های آدرنال علائمی ایجاد نمی کنند ، بسیاری از مردم متوجه وجود این علائم نمی شوند.
درمان آدنوم آدرنال غیر عملکردی ضروری نیست اما زمانی که آدنوم آدرنال عملکردی باشد ، درمان هایی برای مدیریت و حتی درمان ریشه ای این بیماری در دسترس است.
مقالات دیگر : تشخیص بزرگ شدن طحال با فیلم رادیولوژی PPQ
تصویر برداری از آدرنال به رادیولوژیست ها و پزشکان کمک کرده تا آدنوم را در بیماران مبتلا تشخیص دهند. برای مواردی با ویژگی های تصویر برداری که نشان دهنده آدنوم آدرنال هستند ، ضایعه به سادگی با تصویر برداری مقطعی دنبال می شوند تا مشخص شود که آیا تغییری در اندازه وجود داشته است یا خیر.
آمارها نشان داده انجام مکرر تصویر برداری به ویژه سی تی اسکن ، که به طور مداوم ضایعات آدرنال با اندازه بزرگتر از 1 سانتی متر را تشخیص می دهد ، منجر به تشخیص اتفاقی در 0.35% تا 5% از مطالعات شده است.
تشخیص آدنوم آدرنال
پزشک ابتدا در مورد علائم ، از بیمار سوالاتی می پرسد و سپس معاینه فیزیکی انجام می دهد. ممکن است برای اطمینان از شرایط بیمار از آزمایشاتی همچون آزمایش خون یا ادرار استفاده کنند تا سطح هورمون هایی که ممکن است نشان دهنده عملکرد تومور باشد را بررسی می کند. آزمایشات تصویر برداری از دیگر آزمایشات تاثیر گذار برای این بیماری است که انجام می شود.
آزمایشاتی همچون سی تی اسکن ، ام آر آی و یا بیوپسی برای تشخیص آدنوم آدرنال بسیار موثر است و به کمک آنها می شود به محل دقیق آدنوم ها ، سایر آنها ، نوع بافت آنها و ... را تشخیص داد. اگر سایر آزمایش ها اطلاعات کافی در مورد سرطان یا آدنوم ارائه ندهد ، پزشک ممکن است از بیوپسی کمک بگیرد که به واسطه یک سوزن ظریف توخالی و نازک برای برداشتن بافت از تومور استفاده می شود و در نهایت یک متخصص پاتولوژی ، بافت زیر میکروسکوپ را بررسی می کند.
مقالات دیگر : تشخیص سارکوم استخوان با فیلم رادیولوژی PPQ
معرفی نرم افزار
همانطور که مطلع اید برای ارائه تصاویر بیمار از صفحاتی به نام فیلم رادیولوژی استفاده می شود. فیلم رادیولوژی صفحه های مخصوصی برای چاپ تصاویر پزشکی هستند که در بیشتر مراکز تصویر برداری استفاده می شود اما هم اکنون با توجه به پیشرفت تکنولوژی و آپدیت دستگاه های پزشکی ، جایگزینی برای فیلم های قدیمی تولید شده تا کیفیت را با هزینه ای معقول به بیماران تحویل دهید.
نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ
نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ یک جایگزین کاربردی فیلم رادیولوژی قدیمی است که قابلیت نمایش تصاویر در موبایل ، تبلت ، کامپیوتر و لپ تاپ را دارد. این نرم افزار تحت وب بوده و این امکان را فراهم می سازد تا در هر مکان و هر زمانی که خواستید به تصاویر بیمار در گوشی موبایل دسترسی داشته باشید. بدین ترتیب تمامی تصاویر پزشکی بیمار نظیر سی تی اسکن ، رادیولوژی ، ام آر آی ، گاما اسکن ، ماموگرافی و پانورکس در گوشی موبایل قابل مشاهده است.
قابل ذکر است که نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ تنها یک بارکد دوبعدی قابل اشتراک گذاری و یا قابل چاپ بر روی کاغذ یا کارت مخصوص ارائه می دهد به گونه ای که برای مشاهده تصاویر بیمار باید این بارکد دوبعدی را رمزگشایی کرد که در گوشی موبایل با دوربین قابل رمزگشایی است و در مدل های قدیمی تر موبایل با نرم افزار بارکد اسکنر ( که در اینترنت بصورت رایگان قابل دانلود است ) رمزگشایی می شود.
پس از رمزگشایی بارکد تصاویر بیمار در مرورگر موبایل نمایش داده می شود. البته در صورت اشتراک لینک تصاویر نیز می توان با لمس لینک در گوشی به مرورگر موبایل انتقال یافت و تصاویر بیمار را در آن مشاهده نمود. برای مشاهده تصاویر در کامپیوتر و لپ تاپ نیز باید دستگاه بارکد خوان فروشگاهی از نوع دوبعدی را تهیه کرد و با اسکن بارکد تصاویر در مرورگر کامپیوتر قابل مشاهده است.
مطالب بیشتر در صفحه فیلم رادیولوژی PPQ
بررسی آدنوم آدرنال با فیلم رادیولوژی PPQ
با توجه به اینکه برای تشخیص آدنوم آدنال نیاز به تصویربرداری پزشکی نظیر سی تی اسکن یا ام آر آی است لذا می توان از نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ برای مشاهده این تصاویر کمک گرفت. از مزایای تشخیص آدنوم آدرنال با فیلم رادیولوژی PPQ می توان به کیفیت بالای تصاویر و کمک به تشخیص بهتر بیماری اشاره کرد. همچنین قابلیت تحت وب بودن این نرم افزار دسترسی پزشک به تصاویر بیمار را حتی در اتاق جراحی با گوشی موبایل امکانپذیر می سازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر کافیست از طریق شماره 09111366703 با ما در ارتباط باشید.
نرم افزار پزشکی سپاس92
اینستاگرام : https://instagram.com/sepas92