تشخیص برونشکتازی به کمک فیلم رادیولوژی PPQ

اشتراک گذاری :

برونشکتازی یکی از بیماریهای ریوی است که در آن راه های هوایی آسیب دیده و گشاد می شوند که خود منجر به سخت شدن پاکسازی مخاط از ریه ها می گردد. در نتیجه بیمار دچار عفونت های ریوی پی در پی به همراه چرک و مخاط می شود که جزو علائم اصلی این بیماری محسوب می شود. برای تشخیص برونشکتازی از تصویربرداری پزشکی نظیر سی تی اسکن و رادیولوژی استفاده می شود.

در ادامه به توضیح درباره برونشکتازی ، تشخیص آن به کمک نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ می پردازیم.

برونشکتازی چیست ؟

برونشکتازی به آسیب دیدگی و بزرگ شدن راه ها یا لوله های هوایی که به داخل ریه متصل اند ، ایجاد می شود بطوریکه این راه های هوایی توانایی پاک کردن موکوس یا مخاط را از ریه نخوهد داشت. در نتیجه باکتری ها در مخاط ریه رشد کرده و التهاب ریوی افزایش می یابد که با سرفه های شدید همراه است تا سیستم ایمنی بدن این مخاط عفونی را پاک کند. اگرچه برونشکتازی قابل درمان نیست اما با دارودرمانی می توان این بیماری را کنترل کرد.

جالب است که بدانید این بیماری به سن و جنس خاصی مرتبط نیست و می تواند فرد را با هر جنسیتی و یا هر سنی مبتلا کند. با این حال بهترین روش تشخیصی این بیماری حتی در مراحل اولیه ، تشخیص با رادیولوژی است. رادیوگرافی قفسه سینه یا سی تی اسکن رایج ترین راه برای تشخیص برونشکتازی است. هر دو آزمایش تصاویر دقیقی از ریه ها ، قلب و راه های هوایی ایجاد می کند. تست های عملکرد ریه می توانند تعیین کنند که ریه شما چقدر خوب کار می کند.

برونشکتازی چه علائمی دارد ؟

علائم برونشکتازی ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد تا ظاهر شود. دو علامت اولیه این بیماری سرفه های روزانه و خلط است و از علائم دیگر آن می توان به سرفه های روزانه همراه با مخاط سبز یا زرد ، خستگی احساس فرسودگی ، تنگی نفس ، تب و لرز ، صدای خس خس یا صوت حین تنفس ، درد قفسه سینه ، چاقی و ... اشاره کرد. قابل ذکر است که برونشکتازی در بیشتر مواقع با دیگر بیماریهای ریوی اشتباه گرفته می شود اگرچه تشخیص به موقع آن برای جلوگیری از آسیب رسیدن بیشتر به ریه اساسی است.

مقالات دیگر : تشخیص انسداد روده با فیلم رادیولوژی PPQ

انواع برونشکتازی

  1. استوانه ای یا لوله ای : کم خطر ترین و رایج ترین نوع برونشکتازی است.
  2. واریسی یا کیستیک  : شدیدترین نوع برونشکتازی می باشد.

در تقسیم بندی دیگر انواع برونشکتازی به صورت زیر می باشد :

  1. کانونی : ابتلا در یک ناحیه از ریه
  2. منتشر : بصورت منتشر در سرتاسر ریه
  3. کششی : ایجاد زخم در ریه و خارج شدن راه های هوایی از حالت اصلی خود

برونشکتازی در چه کسانی بیشتر دیده می شود؟

آمارها نشان داده که در امریکا چیزی در حدود 350 تا 500 هزار نفر مبتلا به برونشکتازی هستند که در این میان از هر 150 نفر که سن 75 سال به بالا دارند ، یک نفر مبتلا به این بیماری می باشد. از آنجا که ممکنست برونشکتازی بدون علامت باشد لذا تعداد واقعی آمار بیماران در دسترس نیست.

  1. افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای که بر سیستم ایمنی یا ریه تاثیرگذار است.
  2. افزایش سن بدون ابتلا به بیماری زمینه ای

مقالات دیگر : تشخیص بیماری کرون با فیلم رادیولوژی PPQ

برونشکتازی چگونه تشخیص داده می شود ؟

در ابتدا پزشک از سابقه خانوادگی دقیق بیمار و معاینه شروع می کند و سپس آزمایش خون تجویز می کند. از دیگر موارد تشخیص بروشکتازی تصویربرداری پزشکی شامل رادیولوژی و سی تی اسکن است.

  1. آزمایش خون می تواند نشان دهد که فرد بیماری زمینه ای که منجر به ابتلا به برونشکتازی دارد ؟ و یا اینکه سطح گلبولهای سفید خون فرد که با عقونت مبارزه می کند در چه سطحی است ؟
  2. رادیولوژی ریه : تصویربرداری رادیولوژی ریه با اشعه ایکس تصاویر واضحی از ریه ، راه های هوایی و قلب ارائه می دهد. هنگامی که از یک رادیولوژیست در رابطه با برونشکتازی سوال می شود این گونه پاسخ می دهد که برونشکتازی هنگامی اتفاق می افتد که قطر راه های هوایی بزرگتر از شریان های مجاور باشد و یا زمانی که یک راه هوایی در حاشیه ریه به وضوح قابل مشاهده باشد و یا ریه دارای دیواره های هوایی نا منظم باشد.
  3. سی تی اسکن ریه : تصویربرداری با اشعه ایکس است که از رادیولوژی دقیقتر بوده و تصاویر دقیقتری از ریه ثبت می کند بطوریکه با استفاده از کامپیوتر متصل به دستگاه سی تی اسکن قادر به بازسازی در جهات مختلف به منظور تشخیص بهتر نیز می باشد.
  4. تست ریه : اسپیرومتری روشی بسیار مهم برای آزمایش عملکرد سیستم ریه ، حجم و ظرفیت ریه و بررسی تنفس درست می باشد که به تشخیص هر چه سریعتر بیماریهای ریوی کمک بسزایی می کند.
  5. کشت خلط : آزمایش بررسی خلط برای بررسی احتمال وجود باکتری و یا قارچ در ریه ها می باشد.
  6. آزمایش عرق : برای تعیین ابتلا به فیبروز کیستیک
  7. برونکوسکوپی : روشی است که از لوله باریک و منعطف برای بررسی راه های هوایی و نمونه برداری از بافت ریه استفاده می شود تا به تشخیص انسداد و منابع عفونت کمک کند. عموما برونکوسکوپی در بیماران مبتلا به برونشکتازی که به درمان پاسخ نمی دهند  انجام می شود.

مقالات دیگر : تشخیص بیماری های کلیه با فیلم رادیولوژی PPQ

معرفی یک نرم افزار پزشکی

برای ارائه تصاویر پزشکی به بیمار از جمله رادیولوژی و سی تی اسکن ریه ، آنها را بر روی صفحه ای به نام فیلم رادیولوژی چاپ می کنند. اما همانطور که می دانید با افزودن تحریم ها و افزایش نرخ تورم ، خرید فیلم رادیولوژی برای مراکز تصویر برداری بصرفه نمی باشد. از طرفی با به روز رسانی مراکز و استفاده از دستگاه های جدید در تمامی زمینه ها ، وقت آن رسیده که به دنبال جایگزینی کاربردی تر و اقتصادی تر باشیم.

نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ یک جایگزین مناسب برای فیلم رادیولوژی قدیمی است که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.

نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ چیست ؟

نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ یک جایگزین اقتصادی و کاربردی برای فیلم رادیولوژی قدیمی است که با  استفاده از متد های به روز دنیا ، قادر به ارائه تصاویر پزشکی به بیماران با قیمتی به صرفه می باشد. در این نرم افزار از کیو آر کد استفاده شده بطوریکه تصاویر رادیولوژی بیماران را بصورت یک بارکد دو بعدی ارائه می دهد.

همانطور که می دانید کیو آر کد ها نسل جدید بارکد های قدیمی هستند که به دلیل ساختاری که دارند قادر به ذخیره اطلاعات بیشتری نسبت به بارکد های قدیمی هستند لذا برای ثبت تصاویر رادیولوژی بیماران قابل استفاده هستند. برای مشاهده تصاویر بیمار در این نرم افزار ، کافی از گوشی موبایلی که در دست دارید کمک بگیرید تا تمامی تصاویر را بدون معطلی مشاهده نمایید.

اطلاعات بیشتر در صفحه : فیلم رادیولوژی PPQ

تشخیص برونشکتازی به کمک فیلم رادیولوژی PPQ

از آنجا که برای تشخیص برونشکتازی از انواع تصویربرداری پزشکی نظیر سی تی اسکن و رادیولوژی ریه استفاده می شود ، ازین رو می توان برای مشاهده این تصاویر از نرم افزار فیلم رادیولوژی PPQ کمک گرفت. به گونه ای که بارکد ارائه شده توسط مرکز رادیولوژی را با گوشی موبایل اسکن نمود تا تمامی تصاویر رادیولوژی یا سی تی اسکن ریه بیمار در مرورگر موبایل بصورت تحت وب با سرعت و کیفیت بالا نمایش داده شود.

مزایای تشخیص برونشکتازی به کمک فیلم رادیولوژی PPQ

  1. سرعت بالای لود تصاویر رادیولوژی یا سی تی اسکن ریه
  2. کیفیت بالای تصاویر مطابق مدالیته انجام خدمت و کمک به تشخیص بهتر برونشکتازی
  3. تحت وب بودن نرم افزار و قابلیت دسترسی در هر زمان و هر مکان خصوصا در ویزیت های آنلاین

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره فیلم رادیولوژی PPQ از طریق شماره 09111366703 با ما در ارتباط باشید.

نرم افزار پزشکی سپاس92

اینستاگرام : https://instagram.com/sepas92

 

مقالات مشابه


logo